Haspengouw verkennen met de elektrische fiets

Haspengouw is bekend om zijn pittoreske dorpjes, schilderachtige landschappen, heuvels, boomgaarden en enorme gastvrijheid. Met onze fietsen kan je gemakkelijk de mooiste plekken verkennen via de smalle kronkelende fietspaden, terwijl je geniet van het adembenemend uitzicht. 

Bezoek de beroemde bloesemroute in het voorjaar of verken de lokale wijngaarden en kastelen tijdens de zomer. Onze fietsverhuur biedt een eenvoudige en flexibele manier om Haspengouw en zijn beste plekjes te ontdekken op wegen die niet toegankelijk zijn voor auto's of gemotoriseerd verkeer. Reserveer vandaag je e-bike en maak je uitstap naar Haspengouw onvergetelijk. Het huurseizoen loopt van 1 maart tot en met 31 oktober. 

Bekijk de beschikbaarheid van onze fietsen

Voordelen van fietsverhuur in Haspengouw

Er zijn vele voordelen verbonden aan het huren van een fiets of e-bike in Haspengouw. Om te beginnen biedt de fiets een unieke manier om de regio te verkennen. Je kan gemakkelijk rijden op de fietspaden en veldwegen die optimaal voorzien zijn voor fietstoerisme. De fietsroutes leiden je naar onbereikbare en verborgen plekken die je niet snel zal vergeten.

Daarbij laat je je leiden door de routes van het knooppuntennetwerk. Je kiest zelf het aantal kilometers. Wil je zoveel mogelijk zien en ben je een getraind fietser, dan kies je voor een lange lus. Wil je vlot van terrasje naar terrasje rijden, dan is een kortere lus helemaal jouw ding. Aan jou de keuze. 

Bovendien zijn onze e-bikes ideaal voor zowel ervaren als minder ervaren fietsers. Bij het onthaal helpen we je opweg voor een veilige rit. Met een volle batterij rij je een hele dag rond. Je kan ook kiezen voor onze e-scooters, ze zijn milieuvriendelijk en een hebben een ongelooflijk rijcomfort. 

fietstochten in Haspengauw

Bezienswaardigheden in Haspengouw die een bezoekje waard zijn.

Er is heel wat te ontdekken in Haspengouw: prachtige natuur, rijke geschiedenis en overheerlijk eten. Enkele hoogtepunten zijn de kastelen, lokale wijngaarden en de gezellige dorpjes. De bloesemroutes in het voorjaar zijn een populaire attractie, maar ook tijdens de andere seizoenen heeft Haspengouw zijn troeven. Tijdens je fietsroute rij je voorbij deze hotspots:

  • Zwevend Kapelletje in Helshoven
  • Doorkijkkerkje in Borgloon
  • Stroopfabriek 
  • Verschillende kastelen: Ordingen, Rijkel, Duras, Gors, Op Leeuw, ...
  • Mettekoven: het hartje van de bloesemstreek
  • Brouwerij Wilderen
  • Wijndomeinen
  • Domein Nieuwenhoven


Extra opties bij ons fietsverhuur

Om onderweg halt te houden bij een bezienswaardigheid of om een hapje te eten, voorzien we nog enkele opties. Onze verhuurservice biedt een picknick. Kies je voor een breugeliaanse of een italiaanse lunch? Bestel je picknick bij je online reservatie. Na de rit kan je ook nog een diner reserveren, dit verzorgen we voor jou in samenwerking met onze partners. 

Wil je liever met de e-scooter op weg, dan voorzien we ook nog uitgestippelde GPS-routes die je doorheen het prachtige Haspengouw leiden.