Veelgestelde vragen en antwoorden

Heb je een vraag over reservaties, de rijdag, onze voertuigen of wil je een offerte op maat van een groep? Hier lees je al heel wat info.

Uiteraard staan we je graag te woord bij een specifieke vraag. Aarzel daarom niet om contact op te nemen met ons. 

Hoe maak ik een reservatie?

Via het reservatieplatform van Vesparoute kan je de reservatie aanvragen. Kies je vertreklocatie en de datum dat je wilt komen rijden. Bij het invullen van je voorkeuren, wordt de beschikbaarheid van de voertuigen getoond. Kies hier het aantal voertuigen dat je wilt reserveren en ga naar de volgende stap. 

Is er geen voertuig beschikbaar op de gekozen datum of vertreklocatie? Probeer een andere dag of plaats te kiezen en leg dan vast. De populaire periodes zijn het voorjaar (bloesemperiode) en juli (bouwverlof). 

Voor een reservatie van groepen, kan je best tijdig contact opnemen met het hoofdkantoor: info@vesparoute.com of 011744444

Kan ik een reservatie maken voor een groep?

Wilt u met een groep vrienden, collega's of met de familie een rit komen maken? Laat het ons weten via mail (info@vesparoute.com) of telefonisch via 011744444. We maken je een prijsvoorstel voor groepen vanaf 10 personen. Bij de e-scooters voorzien we een wegkapitein die de rit begeleidt. Zo is ieders veiligheid gegarandeerd.

Exclusief voor groepen kunnen we ook een hele dagactiviteit organiseren met lunch, diner of een bezoek aan een lokale hotspot.

Ben ik verplicht een helm te dragen?

Enkel voor de e-scooter is een helm verplicht. Op de vertrekplaatsen zijn helmen aanwezig, deze zijn gratis ter beschikking. 

Bij een Twizy is zeker geen helm verplicht omdat je beschut zit. 

Voor de fietsen hebben we geen helmen om te huren. Wil je toch graag een helm dragen, raden we je aan een eigen helm mee te brengen.

Kunnen we de reservatie verplaatsen bij slecht weer?

Absoluut. Met slecht weer rijden is niet fijn en zeker ook niet veilig. Een glad wegdek is dikwijls de oorzaak van incidenten. Daarom werken we met de goed-weer-garantie. Laat ons uiterlijk voor 18u van de dag voorgaand aan de ritdatum weten dat je de reservatie on hold wilt plaatsen. Heb je ook een picknick gereserveerd? Dan vragen we om 3 dagen op voorhand de uitstel aan te vragen.

Je kan tot 18 maanden na de oorspronkelijke ritdatum een nieuwe datum kiezen. Is het weer ook niet goed bij de tweede ritdatum kan je opnieuw uitstellen. Dit kan ongelimiteerd tot 18 maanden na de oorspronkelijke ritdatum. Let op: het seizoen loopt van 1 maart tot en met 31 oktober.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor de e-scooter en de Twizy?

Voor de e-scooter geldt het rijbewijs AM of B. Voor de Twizy heb je een rijbewijs B nodig. We noteren van elke bestuurder het rijbewijs nummer op de verhuur- en verzekeringsdocumenten. We gaan ervan uit dat elke bestuurder zijn verantwoordelijkheden neemt als goede weggebruiker en zorg draagt voor de gehuurde voertuigen.

Veelgestelde vragen en antwoorden
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x